Завърши първото издание на безплатното училище по софтуерно тестване на DataArt

29 декември 2017
Завърши първото издание на безплатното училище по софтуерно тестване на DataArt
25 участника се включиха в поредицата от лекции, най-добрите от тях ще получат възможност за работа и реализация.

Първото издание на QA School – инициатива на софтуерната компания DataArt, целяща да даде възможност на млади професионалисти да подобрят познанията си в сферата на софтуерно тестване, завърши успешно. В обучението се включиха 25 участника, които бяха селектирани чрез предварителен подбор от общо над 60 кандидат-курсисти.

В продължение на един месец участниците в QA School имаха възможност да се включат в лекции и дискусии, водени от български и международни експерти.

Курсовете се проведоха два пъти седмично, като всяка лекция имаше, както практическа, така и теоретична част, посветена на ръчното и автоматизирано софтуерно тестване.

След приключването на обучението всеки от курсистите положи финален тест, имащ за цел да провери усвоеното по време на лекциите. На 21 декември се състоя официалното дипломиране, на което успешно завършилите получиха своите сертификати.

В началото на 2018-а предстои оценка на резултатите на всички участници, като най-добрите от тях ще имат възможност да започнат платен стаж в DataArt, както и шанс да се развиват в областта на софтуерното тестване.

QA School ще продължи и през следващата година, когато ще се проведе второто му издание. В обучението могат да се включат, както хора с опит, така и ентусиасти, които не са се занимавали с QA, но имат интерес към тематиката.