Skillotron, гейминг платформата на DataArt, получи престижната награда "HR-brand"

22 февруари 2019
Skillotron, гейминг платформата на DataArt, получи престижната награда "HR-brand"
Skillotron, платформа, базирана на геймификацията, бе отличена в тазгодишното издание на престижния конкурс  "HR-brand", който се проведе на 19 февруари в Москва.

Skillotron получи първа награда в категория „World”, където се състезаваше с брандове като Adidas, Samsung, Heineken и Leroy Merlin.

Жури, състоящо се от признати експерти и водещи мениджъри, трябваше да оцени над 150 проекта, подали заявление за участие, които бяха разделени в шест основни и шест специални номинации.

Skillotron e платформа, създадена от екипа на Dataart през 2017 г., която е насочена към ИТ специалисти. Чрез нея те могат да проверят своите умения, да задават въпроси, както и да съпоставят своите резултати с останалите участници.

В базата данни на Skillotron са налице над 2600 въпроса, изготвени от софтуерни специалисти и допълвани ежедневно от самите участници. Въпросите са разделени в 21 категории и множество подкатегории и са свързани, както с програмни езици, така и с Project Management и гийк тематика.

 „Преди пет години ние от DataArt решихме да подходим малко по-различно към търсенето на кадри, формализирането на изискванията относно познанията на програмистите и определянето на тяхното ниво. Създадохме Skillotron като съвсем неформален проект, който в началото беше единствено за вътрешно ползване, като целта беше всичко да се случва по интересен и полезен начин", споделя Денис Циплаков, софтуерен архитект в DataArt и съавтор на проекта.

 „DataArt винаги е предпочитала иновативния подход. Изключително съм благодарен на колегите, които се довериха на мен, на Денис Циплаков и на екипа, участвал в проекта, и ни помогнаха да поставим началото Skillotron. Успяхме да създадем собствен продукт, който не само дава възможност на нашите колеги да проверят познанията си, но е насочен и към кандидатите за работа, както и към хора извън компанията”, допълва Даниел Лурие, съавтор на проекта и главен редактор в DataArt.

Повече за HR-BRAND 2018

Конкурсът HR Brand е създадена от HeadHunter през 2006 г. и се провежда ежегодно. Целта е да отличат най-добрите HR проекти в Русия. Победителите се определят от независимо жури от признати експерти от индустрията.