Съвместната работа на DataArt България и DEV.BG продължава и през Юли

Съвместната работа на DataArt България и DEV.BG продължава и през Юли
Стартирахме месеца с юлските си meetups за потребителски групи IT Project Management & iOS.

Събитието „IT Project Management: Дзен и изкуството на приоритизирането” с лектор Петър Попов се проведе на 3-ти юли (понеделник) от 19:30 в betahaus Sofia. Петър Попов е в IT бранша от 18 години, а през последните 8 се занимава с въвеждането и прилагането на Agile методологии в огромни ИТ компании. Той е разработил редица методи и инструменти за прилагане на Agile в големи програми. Попов е и горд притежател на CSM®, CSPO®, CSP® и ICP-ACC сертификации.

98 присъстващи на мероприятието успяха да попият от неговия богат опит и да разберат повече за законите на софтуерната икономика, различни видове приоритизиране – тривиални, псевдо-икономически, икономически и други.

Наскоро създадената iOS потребителска група пък успяха да се запознаят как да се справят с масивите от данни в iOS благодарение на Николай Спасов. Той се занимава с iOS от 5 години и е работил в Канада и Европа. Когато е само на 12 години, Николай пуска първият си уебсайт с авторски снимки. Интересът му към програмирането продължава и в гимназията, а после и в университета в Торонто, Канада.

Събитието „Dealing with Data in iOS. Recommended practices” запозна 34 души с най-важния слой на мобилните приложения, както и с това как се осъществява синхронизацията между множество устройства.

А след всяко събитие участниците имаха възможността да зададат своите въпроси, докато се наслаждават на бира и пица, предоставени от DataArt България.

Снимки от събитието тук: