QA Talk събра над 40 професионалисти и ентусиасти

QA Talk събра над 40 професионалисти и ентусиасти
Първото издание на инициативата “QA Talk” на технологичната компания DataArt, част от поредицата “IT Talk”, събра над 40 специалисти и ентусиасти, които имаха възможност да се срещнат с експерта по софтуерно тестване Виталий Кизимов.

Той разказа пред българската публика как може да се реализира успешно даден проект с органичен човешки ресурс – например – само с 1 разработчик и 1 QA специалист.

След повече от 7 години QA опит, Виталий е участвал в над 30 успешно реализирани проекта, които му дават силна основа и задълбочени познания относно Quality Assurance процесите и доброто качество при изпълнението им.

Събитието се състоя на 13 декември 2017 г.в конферентната зала на DataArt.

По време на лекцията Виталий Кизимов разказа повече за ролята на проектния мениджър и това кой би следвало да бъде ангажиран с нея. Освен това, запозна присъстващите с предимствата и недостатъците на планирането и липсата на такова, както и със значението на непрекъснатата интеграция.

Лекцията му бе посветена и на мониторинга на процесите, дори и когато те изостават от графика и това как да планираме регресивно тестване.

Инициативата „IT Talk“ на DataArt продължава и през 2018 г., като участието в събитията е напълно безплатно и е подходящо, както за софтуерни специалисти, така и за хора без опит, но с интереси към тематиката.