DataArt завършва глобалното си ребрандиране

12 юли 2017
DataArt завършва глобалното си ребрандиране
DataArt приключва ребрандирането си в осем страни и двадесет офиса в годината на своя 20-ти юбилей. Колегите, клиентите и офисите, намиращи се в Съединените щати, Латинска Америка, Източна и Западна Европа, вече ще бъдат обединени от единен бранд, корпоративна идентичност и платформа за комуникация. Обновеният имидж на DataArt е създаден, за да интегрира вътрешната и външната комуникация в компанията на пазара на труда, пазара на продажбите и капиталовите пазари.

Ребрандирането включва ново лого и редизайн на всички материали, в които се съдържа нашата корпоративна идентичност. Новият дизайн ще бъде отразен във външните и вътрешните уеб ресурси, документацията, офисите, оборудването за изложения и дори сувенирите. Интегрирането на новата визия е планирано да приключи във всички 20 локации до края на тази година.

Юджийн Голанд, президент на DataArt: „За нас ребрандирането означава визуализация на идеите, които са се родили в DataArt през последните 20 години и до днес са все още с нас. Впечатляващият и силен бранд на DataArt е от особена важност за разпределената структура и високия годишен ръст от 30% на компанията през последните осем години.“

Новата корпоративна идентичност обединява комуникациите между пазара на продажбите и пазара на труда. Досега DataArt имаше различни платформи и корпоративни стилове за тези две целеви аудитории. Присъствието на два бранда загуби смисъла си, когато клиенти и служители от различните офиси на компанията започнаха да си сътрудничат.

Даниел Лурие, главен редактор в DataArt: „Интервюирахме служители и клиенти и с изненада открихме, че и двете групи ценят едни и същи качества на DataArt: отношенията между хората, доверието, гъвкавостта и компетентността. Това направи ребрандирането много по-лесно за нас. “

Новият символ и част от логото на DataArt е танграмът – китайски пъзел, състоящ се от седем плочки, които групирани заедно могат да образуват различни форми. Танграмът се е превърнал не само във визуална метафора, която описва многообразието и гъвкавостта на DataArt, но и в удобно средство в подкрепа на многобройните образователни, иновативни и ПР инициативи.

За корпоративни цветове избрахме седем ярки нюанса на червено, оранжево, жълто, зелено, светлосиньо, синьо и лилаво. Специално разработен шрифт, базиран на Futura PT на Paratype, е част от новата визия на компанията. Текстовата част на логото е създадена на базата на същия шрифт.