DataArt търси софтуерни специалисти в Пловдив

DataArt търси софтуерни специалисти в Пловдив
Глобалната софтуерна компания DataArt, която от 2016 г. има свое представителство в София, планира да разшири дейността си и в други градове страната, като първата стъпка в тази посока ще е насочена към Пловдив. Компанията вече активно търси софтуерни специалисти в града под тепетата, които имат желание да работят дистанционно.

Технологиите, за които в момента се търсят специалисти, включват .NET, Java, JavaScript, Python, както и QA специалисти, бизнес анализатори, DevOps инженери и др. (повече за свободните позиции можете да видите ТУК).

„Новата реалност, която се очертава в следствие на пандемията, е предпоставка все повече хора да се насочват към работа от разстояние. Това ни позволява да наемем специалисти извън София. Пловдив е важна стъпка в тази посока, тъй като софтуерните разработчици там са на доста добро ниво“, коментира Денис Юхно, управляващ директор на DataArt за България.

Първоначално наемането на кадри в Пловдив от страна на DataArt ще бъде на дистанционен принцип, а в последствие ще се търси възможност и за отваряне на офис в града, който да бъде втори за компанията в България. Политиката по разширяването на дейността у нас е част от глобалната стратегия на компанията, която има офиси в 22 локации по света, а наскоро отвори и своя нов офис в Дубай.