DataArt спечели престижното международно състезание Malta Blockchain Summit Hackathon

8 ноември 2018
DataArt спечели престижното международно състезание Malta Blockchain Summit Hackathon
DataArt, международна консултантска компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения, обяви, че екип от iGaming дивизията към компанията беше класиран на първо място в престижното международно състезание Malta Blockchain Summit Hackathon.

Събитието се състоя през ноември 2018 г. и представлява най-мащабното състезание в сферата на блокчейн.

За период от 48 часа екипът на DataArt разработи платформа, базирана на блокчейн, която дава възможност за хазартни игри с благотворителна кауза. Платформата е със социално отговорна насоченост, чийто бизнес модел цели да стимулира иновациите с нестопанска цел.

Единадесет екипа от различни компании се състезаваха под ръководството на главния наставник и съдия на събитието, технологичния експерт Джон Макфей, за да представят своите идеи. Макфей е световноизвестен специалист в областта на компютърните науки, бизнес лидер и иноватор. Сред останалите членове на съдийския състав бяха "бащата" на блокчейн технологията Скот Сторнета, съосновател на Ethereum Charles Hoskinson, както и Иля Смагин, главен технически директор на Fleta.

"Въпреки, че сме много уморени след състезанието, сме и много щастливи. Честито, DataArt! Доказахме, че сме един от най-силните претенденти в областта на блокчейн и е голяма чест да спечелим най-престижното състезание в тази сфера",

споделя ръководителят на iGaming дивизията в DataArt, Игор Кожуренко, и допълва:

„Платформата, която разработихме по време на хакатона, може да се използва за една наистина добра кауза и да се даде възможност за набиране на средства за нуждаещи се по прозрачен и надежден начин".

Сред членовете на екипа на DataArt, спечелил наградата, са Анатоли Рубцов, Влад Дмитриев, Александър Кузменко, Максим Черников и Игор Кожуренко.