DataArt си партнира със световния лидер PSI CRO в разработването на софтуер за бюджетиране

DataArt си партнира със световния лидер PSI CRO в разработването на софтуер за бюджетиране
Цуг, Лондон, Ню Йорк – 24 април 2017 г. – DataArt, международната консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, днес обяви успешното внедряване на софтуер за бюджетиране за PSI.

PSI, която наскоро беше избрана за най-добрата световна договорна изследователска организация (CRO) в годишно проучване на CenterWatch Global Investigator за 2017 г., си партнира с DataArt за разработването на ново софтуерно решение, което да ускори и оптимизира калкулирането на бюджет, проследяването и анализа на проекти в областта на клиничните изпитвания.

Основна цел на PSI беше да осигури приключване на клиничните изпитвания навреме и в рамките на зададения бюджет. Според проучване на CenterWatch основни пречки за стартирането на клиничните изпитвания са изготвянето на бюджет и договарянето, което е и главна причина за забавяния.

Новата система за бюджетиране съчетава функционалността на инструмент за изчисляване на разходите и инструмент за проследяване на бюджета, като същевременно си взаимодейства със системата за управление на изпитванията. Системата позволява по-точно бюджетиране, като обработва множество променливи – от предложените бюджетни калкулации, базирани на нуждите на проекта, до проследяване и съпоставяне на реалните разходи.

„Новата система автоматизира и опростява бюджетните калкулации на PSI, като по този начин осигурява по-добра видимост за напредъка на клиничните изпитвания и предлага точни анализи при взимането на по-добри решения в рамките на управлението на изпитванията,“ съобщи Даниел Пекаж, който оглавява подразделение „Здравеопазване и науки за живота“ в DataArt. „Вярваме, че системата значително ще увеличи гамата на предлаганите от PSI услуги, тъй като отговаря на най-стриктните изисквания за финансова прозрачност, ниво на детайлност и леснота на използване, а основната ѝ цел е улесняване на клиентите при определяне, оценяване и разработване на оптимални решения.“

Системата също така е лесен за използване и гъвкав инструмент за улесняване на продажбите, който бързо разработва всякакви сценарии за бюджетни проекти, избрани от клиентите на PSI, като по този начин им позволява да модифицират променливите и да видят как те влияят върху общия бюджет.

„За нас беше удоволствие да работим с екипа на DataArt и се надяваме на сътрудничество и по други проекти“, сподели Олга Алфонсова, директор на отдела за бизнес развитие в PSI. „Те показаха огромен интерес към нашите нужди, бяха търпеливи и загрижени, докато разработвахме проекта, предложиха множество креативни решения и заедно стигнахме до страхотен краен продукт. Служителите на PSI са много доволни.“

За PSI:

PSI е частна договорна изследователска организация (CRO), която предлага пълен набор от услуги в областта на клиничните изпитвания и оперира в световен мащаб. На пазара тя е известна с деловия си подход, благодарение на който съумява непрекъснато да спазва всички срокове за клиничните изпитвания и по тази начин спестява милиони долари за развойна дейност на фармацевтичните спонсори. Глобалният обхват на PSI подпомага дейности във връзка с клинични изпитвания в множество страни и континенти. Организацията е известна и с това, че старателно избира работата си. PSI имат изключително висока степен на завръщащи се лоялни клиенти и препоръки, като същевременно поддържат минимално текучество на кадрите си, което е показателно за стремежа да бъдат най-добрата договорна изследователска организация в света както за своите клиенти, така и за своите служители. Международната централа на организацията се намира в Цуг 6300, Швейцария, Баарер щрасе 113a.

www.psi-cro.com