DataArt с отличие от Employer Branding наградите на b2b Media

DataArt с отличие от Employer Branding наградите на b2b Media
DataArt получи награда по време на тазгодишното издание на Employer Branding Awards, организирано от b2b Media.

Компанията бе отличена в категория „Employer Branding Idea” за проекта CV Duck – платформа, чрез която ИТ специалистите могат да получат безплатна обратна връзка относно качеството на своето CV.

Отличието затвърждава позициите на DataArt като водеща работодателска марка в софтуерния бранш у нас, след като броени дни по-рано компанията бе включена в класацията „50-те най-добрите ИТ работодатели в България“, която се изготвя от Career Show Index.

Employer Branding наградите на b2b Media целят да отличат бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването компаниите като работодателски бранд. При оценяването са взети предвид критерии като иновации в управлението на талантите и въвеждането на нови успешни HR стратегии в привличането и задържането на кадрите.

За CV Duck

CV Duck е онлайн услуга, разработена от DataArt, която дава възможност на ИТ специалистите да получат обратна връзка относно качеството на своята автобиография, заедно с препоръки за това какво и как може да бъде подобрено. За целта те трябва да качат своето CV в cvduck.pro. Около десет дни по-късно получават редактирана версия на автобиографията си заедно с коментари и съвети от страна на HR специалист и редактор.

Експертите от DataArt изпращат препоръки относно съдържанието на документа (структура, обем, формат на автобиографията, липсващи важни данни и др.). Освен това те проверяват стила, правописа и пунктуацията на английски и руски език. За разлика от други услуги, всички коментари и препоръки в CV Duck са подготвени от реални специалисти от DataArt, а не от автоматизирана система.