DataArt с награда от конкурса „Най-зелените компании в България“

DataArt с награда от конкурса „Най-зелените компании в България“

Поредното признание за екипа и работата на DataArt бе получено по време на тазгодишното издание на надпреварата „Най-зелените компании в България“, което се организира от B2B Media.

 BG Award

Денис Юхно, Управляващ директор на DataArt за България, получи наградата

Българското подразделение на компанията получи приз в категорията „Зелен офис“, в която зае първо място.

DataArt се включи в надпреварата със своя глобален проект “Green Office“, целящ да въведе екологични практики в офисите на компанията, в това число редуциране на пластмасовите продукти, използване на по-малко хартия, намаляване на консумацията на вода и електроенергия, популяризиране на екосъобразни дейности сред служителите и др.

Това е второ признание за DataArt в областта на екологията, след като през октомври 2020 г. компанията бе наградена за своя проект “Екоседмици в DataArt” от B2B Media.

Конкурсът „Най-зелените компании в България“ се организира за 11-та поредна година и цели да предизвика бизнеси и организации, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи и инвестиции, целящи да допринесат за по–екологична среда.

Над 50  компании бяха отличени в надпреварата, което показа, че дори и в година на пандемия, постигането на зелени цели и налагането на екосъобразни корпоративни стратегии е постижимо.