DataArt придобива арменската компания SFL

DataArt придобива арменската компания SFL
DataArt обяви официално придобиването на SFL, софтуерна компания, базирана в Ереван, Армения. Целта на сделката е да се разширят възможностите на DataArt в областта на софтуерното инженерство в отговор на нарастващото търсене на висок клас технологични услуги в глобален план.

Основана през 2006 г., SFL се превърна в една от най-големите софтуерни компании в Армения, предоставяща ИТ решения на клиенти в различни индустрии. Компанията се фокусира върху стратегията за разработване на софтуер в пълен цикъл и предоставя решения, базирани на задълбочени познания за пазара, сериозен технологичен опит и висока методологична компетентност. SFL има изключително силен технически екип в Ереван и заслужена репутация на водещ доставчик на висококачествени технологични услуги.

„За нас е удоволствие да приветстваме SFL в семейството на DataArt. Чрез обединяването на двете компании в Ереван, ние създаваме най-силния ИТ екип в региона, с уникална корпоративна култура и изключително добри възможности за кариерно израстване. Сливането с SFL засилва ангажимента ни да инвестираме в Армения, да увеличим броя на хората в екипа си там и да подобрим обслужването на клиентите“, зяви Евгений Голанд, президент на DataArt.

DataArt ще продължи да обслужва съществуващите клиенти на SFL, които са базирани предимно в САЩ и Европа.

Посредством придобиването, DataArt ще може да ускори своя растеж, като същевременно ще даде на настоящия си екип достъп до нови, предизвикателни и мащабни проекти.

„Радваме се да обединим усилията си с DataArt, тъй като техният бизнес модел е съвместим с нашата фирмена култура и ценности. С впечатляващата история на растеж на компанията, сега можем да осигурим още по-голяма добавена стойност за клиентите си, като използваме ресурсите на DataArt в много страни по света“, каза Арсен Геворгян, главен изпълнителен директор на SFL.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да приключи през третото тримесечие на 2021 г. Финансовите условия по придобиването не са официално обявени.