DataArt празнува своя 20-ти рожден ден

DataArt празнува своя 20-ти рожден ден
Тази година празненствата по случай юбилея ще се състоят във всички двадесет града, където DataArt функционира.

София – 10-ти юли, 2017г. DataArt, глобалната технологична консултантска фирма, която създава, разработва и поддържа IT решения, празнува двадесетия си юбилей.

Само за две деситилетия DataArt се превърна от малка нюйоркска фирма в международна мрежа, функционираща в 20 града. DataArt е сред най-бързо развиващите се частни компании в САЩ вече 7 години подред. През тези години, ние отчитаме устойчив ръст от над 30% на годишна база и приходите ни вече са близо 100 милиона долара. Портфолиото на DataArt включва над 3 500 проекта за клиенти като Nasdaq, Oneworld Alliance, Betfair, skyscanner, Standard&Poor’s и Tinkoff Bank. Развойният център в София, България е първия офис на DataArt на Балканския полуостров и отвори врати официално на 26-ти Октомври 2016г. За по-малко от година успяхме да създадем екип от близо 20 души и организирахме множество събития сред българската IT общност.

DataArt се развива сред индустриални практики, които ни позволяват да фокусираме нашите усилия и натрупан опит в специфични сфери. Нашата практика предлага технологични решения за финансовата индустрия, здравеопазването, туризма, телекомуникациите, Internet of Things (IoT), медии и развлечения, и гейминг индустриите.

DataArt винаги инвестира доста в изследователски и образователни дейности, именно затова имаме хиляди курсове във фирмената образователна система. Всичко това ни позволява да създадем оптимални решения за нашите клиенти и да гарантираме професионално развитие на служителите си. Ние поддържаме множество изследователски групи и компетентни центрове, които обединяват специалисти, занимаващи се с огромен набор от технологии, от blockchain и machine learning до компютърно зрение, аугментна реалност и UX изследвания.

Въпреки мащабите, в DataArt няма стриктна йерархия. Важните решения се взимат колективно, доверие се дава на всеки новопостъпил служител, микромениджмънта не се уважава и главната функция на мениджърите не е да управлява, а да помага. Работата в DataArt се е превърнала в наследство за някои: сред нашите 2 300 служителя, има над 100 женени двойки, и децата на някои от тях дори вече работят при нас.

Юджийн Голанд, Президент на DataArt: “Ние винаги сме били непреклонни за запазването на нашата култура като демонстрираме максимална гъвкавост във всеки един от проектите си. Нашите постижения не се базират на това да изберем най-благоприятните ценности, а на успехът да градим надеждна търговска институция благодарение на ценностите, които са заложени от самото начало“.

Виктор Андонов, Президент на DataArt България: „Присъединих се към DataArt преди година. Очарова ме семейната атмосфера, която цари във всеки един офис. Веднага се ентусиазирах да открием развоен център и в България. Вярвам, че София е правилното място и професионалното IT присъствие тук е на много високо ниво. Пожелавам на всички DataArt екипи честит празник, професионални успехи и още дълги години, изпълнени с постижения!“

ЗА DATAART

DataArt е международна консултантска мрежа в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи, които положително повлияват технологичната трансформация в избрани индустрии.

DataArt е спечелила доверието на някои от най-известните световни марки клиенти, включително Nasdaq, S&P, United Technologies, oneworld Alliance, Ocado, ArtNet, Betfair и Skyscanner. DataArt е организирана като глобална мрежа от компании за технологични услуги, която обединява експертния опит на над 2200 професионалисти в 20 локации из САЩ, Европа и Латинска Америка.