DataArt отваря развоен център в София, България

27 октомври 2016
DataArt отваря развоен център в София, България

DataArt, глобална мрежа от консултантски и софтуерни фирми, която проектира и изгражда персонализирани системи за различни индустрии, обяви откриването на нов развоен център в София, България. Това е първият офис на DataArt на Балканския полуостров и 17-тия в света.

Градът беше избран целенасочено заради индустриалното, научното, културното и образователното си значение. София е център на IT обществото в България и разполага с най-добрите университети за компютърни науки и технологии в страната. В допълнение на отличната IT и академична обстановка, DataArt избра София заради стратегическото и комуникативно разположение, даващо възможност за бърз и лесен достъп до големи европейски и щатски градове.

София притежава силна академична база с много университети. Повече от 3000 млади специалисти завършват компютърни и технологични дисциплини както в Софийския и Техническия университет, така и в Американския университет в Благоевград. DataArt е на две спирки разстояние с метро от Софийския университет, което дава отлична възможност за бързо придвижване на студенти, които искат да работят в компанията.

Офисът е удобно и стратегически разположен в центъра на града, като заема 3 етажа от модерна бизнес сграда със страхотна панорамна гледка към Витоша. Приспособен е за 120 служители. Оборудван с необходимата офис техника, конферентни зали, комфортни кухни и зали за игри и отдих.

„Бях щастлив да си сътруднича с DataArt по много проекти, а сега съм още по-щастлив да бъда част от растящото семейство на компанията. DataArt е страхотна технологична компания и съм уверен, че ще изградим фантастичен развоен център в София с помощта на отлични български инженери.“ каза Виктор Андонов, президент на DataArt България, бивш вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в Moody’s Investors Service.