DataArt отваря нов офис в Дубай

DataArt отваря нов офис в Дубай
DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви официалното откриване на своя нов офис в Дубай, Обединени арабски емирства.

Новият офис е резултат от разрастването на бизнеса на DataArt, който вече обхваща пазари в Близкия изток и Северна Африка. Дубай се е наложил като водещ център за иновации с прогресивен подход към технологиите, което е причина DataArt да насочи вниманието си именно към този регион.

Дубайското подразделение на компанията ще предлага на клиентите пълен набор от услуги, свързани с продажби, стратегическо и технологично консултиране, управление на проекти и съпорт.

Ръководител на новия офис  ще бъде Игор Кожуренко, който поема функцията Управляващ директор на DataArt Middle East. Той притежава повече от двайсет години опит в разработването, доставката, продажбите и управлението на софтуер. Кожуренко ще се фокусира върху подхода „A-to-Z“ в развитието иновативни технологии и предоставянето на цялостни решения за бизнеса.

„ОАЕ се очертава като ключов регион за глобалните технологични иновации, което ще ни даде възможност да приложим опита на DataArt в реализирането на сложни проекти и да отговорим на нарастващото търсене в региона, свързано с разработване на софтуер и цифрова трансформация. През последното десетилетие ОАЕ се наложи като важен център за международния бизнес “, коментира Кожуренко.

Отварянето на новия офис в Дубай ще даде възможност на DataArt да се насочи към реализирането на проекти, свързани с цифрова трансформация, изкуствен интелект и облачни решения и да се наложи като водещ доставчик на технологични услуги за региона.

Това е поредната стъпка към разширяването на дейността на компанията, след като през 2016 г. DataArt отвори офис в България, а през 2019 г. откри свое представителство в Армения. Към момента компанията разполага офиси и развойни центрове в 20 локации по света и над 3800 служители в глобален план.