DataArt отпразнува 22 години от създаването си

17 юли 2019
DataArt отпразнува 22 години от създаването си
На 4-ти юли 2019-а DataArt навърши 22 години, а събитието бе отбелязано в офисите и развойните центрове на компанията в Европа, Южна Америка и САЩ. У нас рожденият ден на компанията беше отпразнуван подобаващо с парти по време на тимбилдинга на DataArt България, включващ разнообразни активности на открито, игри, забавления и много музика.

За 22 години от създаването си, DataArt се превърна във водеща глобална технологична компания за разработване на софтуерни решения, за която към момента работят близо 2900 служители. Компанията разполага с 20 офиса по света и е спечелила доверието на клиенти като Nasdaq, skyscanner, Travelport, Ocado, Betfair, Meetup, Regus и Apple Leisure Group.

По случай своята 22-ра годишнина компанията представи и постигнатото до момента, отчитайки повече от 10% ръст на приходите през 2018-а, близо 400 новоназначени служители, над 80 нови клиенти и откриване на още един развоен център в Ереван, Армения.

През годините DataArt се утвърди не само като коректен бизнес партньор, но и като работодател, в чиято политика са залегнали принципи, свързани с липса на строга йерархия, взаимно уважение и право на избор. Проучване сред служителите показва, че 93% от тях биха препоръчали DataArt като добър работодател, а повече от 35 на сто от сегашните колеги са постъпили на работа, след като са чули положителни отзиви за компанията.