DataArt отбелязва рекордни приходи за 2018 г.

27 февруари 2019
DataArt отбелязва рекордни приходи за 2018 г.

DataArt обяви рекордни приходи за 2018 г., възлизащи на 140 млн. долара. Това е 10% ръст в сравнение с 2017 г. и над 40% ръст спрямо 2016 г.

Данните на DataArt показват устойчиво развитие във всички сектори, в които компанията разработва софтуерни решения, в това число финансовата индустрия, туристическия сектор, медийната сфера, здравеопазването, блокчейн и др.

Повече от 50 водещи компании продължават да разчитат на финансовото подразделение на DataArt, за да развиват и трансформират своите ИТ системи, като през изминалата година компанията е била предпочетена от още 22 нови клиента. Сред тях е и една от най-големите световни застрахователни компании, която ангажира DataArt за разработване на проекти, базирани на блокчейн.

През 2018 г. DataArt продължи да инвестира в дигитална трансформация за клиенти в областта на потребителското финансиране и управлението на активи и успя да завърши мащабни проекти, свързани с модернизацията на дейността на ключови клиенти от финансовия сектор.

В подразделението „Здравеопазване“ DataArt отчита устойчив ръст на приходите през 2018 г. с акцент върху оперативната ефективност и разширяването на портфолиото чрез подписване на договори с нови клиенти като AiCure и OmniComm. В този сегмент DataArt положи значителни усилия за развитието на бизнеса си на немския пазар, което доведе до нови договори с редица компании, сред които и ClinicAll.

В подразделение „Туризъм“ DataArt стартира партньорство с няколко нови клиента, включително една от най-големите онлайн туристически агенции в света, завърши шест проекта в сектора на бизнес туризма и стартира специализиран AI & ML център за върхови постижения. За да затвърди позициите си в индустрията, DataArt привлече един от водещите експерти в тази област - Макс Жданов, който от края на 2018 г. заема поста вицепрезидент „Travel & Hospitality” в компанията.

В медийната сфера DataArt отчита рекордни приходи за 2018 г., възлизащи на 23 млн. долара, което е с 37% повече в сравнение с 2017 г.

В подразделение „Медии“ бяха подписани осем нови договора с ключови клиенти, в това число и с Meetup, най-голямата мрежа за създаване на онлайн общности с цел офлайн срещи по интереси.

Центърът за върхови постижения в областта на блокчейн на DataArt постави началото на партньорството си с R3 за разработване на иновативни продукти и решения и завърши първите си проекти в тази насока. Експертите от компанията, занимаващи се с блокчейн, получиха сериозно признание през изминалата година, след като спечелиха първо място в престижното международно състезание Malta Blockchain Summit Hackathon.

"2018 беше много важна година за DataArt. Гордеем се с постиженията на екипите  ни и с доверието, което нашите клиенти ни гласуваха. Като глобална компания, ние се стремим да създаваме иновативни корпоративни решения и да предоставяме отлично обслужване”, каза Евгений Голанд, президент на компанията.

През изминалата година DataArt стана част от ежегодния престижен списък Inc. 5000, включващ най-бързо развиващите се частни американски компании. DataArt получава това ценно признание за девета поредна година и отново се нарежда сред елитната група от компании, включваща имена като Microsoft, Timberland, Vizio, Intuit, Chobani, Oracle и Zappos.com.