DataArt обяви партньорството си с R3

DataArt обяви партньорството си с R3
DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения, обяви партньорството си с R3, компания, оперираща в сферата на блокчейн технологиите.

Двете компании ще си партнират чрез платформата Corda на R3. Това е платформа с отворен код, която позволява на трети страни да изграждат и управляват приложения с разпределен регистър, използвайки общ код и протоколи, за да осигурят оперативна съвместимост. Платформата е предназначена да записва, управлява и синхронизира договорите и други споделени данни между търговските партньори и да отговаря на повишените изисквания на най-големите финансови институции в света.

DataArt ще използва Corda технологията, за да подобри управлението на блокчейн решенията за своите клиенти във финансовия и застрахователния сектор. Компанията вече е има разработени решения, базирани на Corda за някои от своите клиенти, включително пилотен проект на разпределена система за управление на застраховки и презастраховане. Това дава възможност за споделяне на политики, информация и събития от застрахователния процес по надежден начин и без човешко участие. При този проект Corda добавя изключително качество на данните и оперативна ефективност в процеса на управление на договори и събития.

DataArt предлага пълен набор от консултантски услуги в сферата на блокчейн, включващи технологични проучвания, прототипиране, разработката и интеграция на блокови решения в съществуващите бизнес процеси и др. В допълнение към изграждането на блокчейн системи с помощта на Corda, DataArt има опит и в други технологии като Ethereum, Hyperledger, EOS и Waves.

По-рано този месец платформата за хазартни игри с благотворителна кауза на DataArt взе първа награда по време на Malta Blockchain Summit Hackathon, най-голямото блокчейн събитие в света.

“Партньорството с R3 е важна стратегическа стъпка за DataArt при предоставянето на корпоративни решения. То засилва способността ни да помагаме на клиентите си да трансформират съществуващите процеси, да повишат прозрачността в работата си и да подобрят сигурността. Corda също така ни помогна да съкратим значително сроковете за изпълнение на проектите в областта на блокчейн“,

заяви Денис Баранов, ръководител на Центъра за върхови постижения на областта на блокчен в DataArt.

Дейвид Е. Рутър, главен изпълнителен директор на R3, заяви: “Активното участие на DataArt в екосистемата на Corda е още един знак, че платформата бързо се превръща във водеща и предпочитана от най-добрите компании, които се интересуват от разработването на софтуер за блокчейн. Ангажирането на световно призната компания, каквато е DataArt, е това, което прави Corda общността специална, тъй като платформата се използва за разработване на иновативни, ефективни и надеждни решения за бизнеса. ”