DataArt обяви партньорството си с Digital Asset

6 август
DataArt обяви партньорството си с Digital Asset
В рамките на сътрудничеството между двете компании ще бъдат разработвани услуги за DAML приложенията в Corda

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви партньорството си с Digital Asset. В рамките на сътрудничеството ще бъдат предоставяни услуги в подкрепа на клиентите при изграждането и изпълнението на DAML приложения в Corda Open Source и Corda Enterprise на R3.

DataArt е един от първите доставчици на интеграция, която поддържа DAML приложения на блокчейн платформата Corda.

DAML (Digital Asset Modeling Language) е съвременна рамка за изграждане на свързани приложения, които обхващат т. нар. "Silos data" (силозни данни), променяйки начина, по който бизнесът си сътрудничи с индустриите. Corda е платформа с отворен код, базирана на блокчейн, която позволява прозрачност, сигурност и ефективност в работата на следващото поколение бизнеси.

Винаги сме търсили начин да дадем възможност за преносимост на приложенията между различните платформи. DAML-подходът към разработването на приложения улеснява изграждането, внедряването, промяната и споделянето на нови услуги в множество платформи. Оперативната съвместимост е от първостепенно значение и DAML ни предоставя тази възможност, проправяйки пътя към така необходимата взаимосвързана бизнес среда “, заяви Денис Баранов, ръководител на DLT Center of Excellence в DataArt.

Digital Asset си партнира с доставчиците на технологична инфраструктура за интегриране на интелигентни договори на DAML чрез блокчейн, бази данни и облачни технологии. Партньорите на Digital Asset, включително DataArt, предоставят търговска интеграция със съвременни инфраструктури, за да могат съответните екипи да изграждат качествени нови продукти.

През април 2019 г. Digital Asset обяви партньорство с VMware за интегриране на DAML с VMware Blockchain. Малко след това компанията даде началото на допълнителни интеграции с проекти на Hyperledger и различни бази данни.

„Работейки с партньори като DataArt, ние можем да предоставим на различни организации - от най-големите корпорации до стартъпи -  лесни начини за по-бързо разработване на приложения и разгръщането им според техните нужди. Като доказана компания със сериозна техническа експертиза, DataArt е изключително ценен партньор в този проект“, коментира Шаул Кфир, съосновател и CTO в Digital Asset.

DAML приложенията в Corda вече са на разположение за разработка и тестване, като реалното лансиране се планира за края на третото тримесечие на 2020, а корпоративните функционалности се очаква да бъдат налични до края на годината.