DataArt е в ТОП 10 на най-предпочитаните ИТ работодатели от студентите в България

20 ноември 2018
DataArt е в ТОП 10 на най-предпочитаните ИТ работодатели от студентите в България
DataArt е сред десетте най-предпочитани работодатели в сектора на информационните технологии според студентите у нас, сочи последното издание на проучването Graduate Survey.

В периода от 15 февруари до 15 май 2018 г. общо 7255 студенти от 51 български университета са попълнили онлайн анкетата на проучването. Освен общата класация, включваща всички индустрии, авторите на изследването представиха данни и за десетте най-предпочитани работодатели в ИТ сектора, където DataArt се нарежда на 9-то място

Отговорите на студентите са използвани за представянето на втората по ред класация „ТОП 50 най-предпочитани компании от студентите в България” и “TОП 10 най-предпочитани ИТ компании в България“.

Graduate Survey е мащабно независимо проучване, което измерва нагласите на младите таланти за качествата, които трябва да притежава бъдещият им работодател. То е единствено по рода си в България и дава възможност на компаниите да получат обратна връзка от студентите, а на студентите – да изразят мнението и очакванията си към бизнеса.

Проучването отговаря и на някои основни въпроси като „Как се е формирало мнението на студентите за компанията?”, „Какво всъщност търсят в конкретната компания?”, "Каква е очакваната заплата?", както и други полезни данни, на които са базирани крайните анализи.