DataArt е сред най-добрите работодатели в Аржентина

21 ноември 2019
DataArt е сред най-добрите работодатели в Аржентина
Apertura, което всяка година публикува класация с най-добрите компании в страната по отношение на условията на труд. Изданието отличи аржентинският офис на DataArt, нареждайки го сред 25-те най-добри компании в категорията “Фирми с до 200 служители”.

Класацията се изготвя на базата на 70 критерия, сред които: възможност за кариерно развитие, работна среда, условия на труд, възможност за обучение и развитие, корпоративна култура, социални придобивки и т.н. Освен анализ на всички тези критерии, изданието е провело и интервюта със служителите на DataArt Аржентина, за да получи обратна връзка за нивото на тяхната удовлетвореност от условията на труд и мотивацията им да работят в компанията.

Тази година повече от 200 организации са включени в анализа на Apertura, но само тези от тях, които са успели да покрият минимума от 300 точки, са част от годишната класация на изданието. DataArt получи общо 532 точки, което я прави един от лидерите в ИТ сектора в страната по отношение на работни условия и възможности за развитие.

Това е поредното признание, което DataArt получава и което я нарежда сред водещите работодатели в страните, в които има офиси и развойни центрове.

През октомври 2019 г. българското подразделение на компанията беше включено в класацията на списание DevStyler „ТОП ИТ работодатели в България“. DataArt попадна в списъка на най-добрите фирми в сектора на информационните технологии у нас в две категории – „ТОП офис“ и „ТОП възможности за развитие“.

Година по-рано DataArt бе включена и в класацията „ТОП 10 на най-предпочитаните ИТ работодатели от студентите в България“ от проучването Graduate Survey, което обхваща мнението на студенти от 51 български университета и измерващо нагласите на младите таланти за качествата, които трябва да притежава бъдещият им работодател.