DataArt беше отличена по време на “B2B Media Awards” 2020

6 юли 2020
DataArt беше отличена по време на “B2B Media Awards” 2020
Компанията получи приз за своята авторската гейминг платформа с образователна насоченост - Skillotron

DataArt получи поредното признание за своя екип по време на тазгодишното издание на наградите „B2B Media Awards”, които се проведоха в началото на месец юли в София. Компанията бе отличена в категорията „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“ за своята авторска образователна гейминг платформа Skillotron.

Наградата прие Денис Юхно, управляващ директор на българския офис на DataArt, който разказа повече за проектите на компанията, както и за възможностите, които предлага платформата, участвала в надпреварата.

Това е поредното отличие за Skillotron, където професионалисти и ентусиасти от цял свят могат да тестват своите знания и умения, да участват в класации, да учат, докато се забавляват и да предлагат свои въпроси и съдържание, насочено към останалите потребители. През февруари 2019 г. проектът бе награден по време на престижния конкурс  "HR-brand" в Москва, а през юни 2019 г. получи приз от Employer Branding Excellence Awards във Варшава.

Достъпът до Skillotron e напълно безплатен, което го прави подходящ инструмент не само за целите на бизнеса, но и за образователни институции, особено в период на социална изолация и дистанционно обучение.

Към момента в Skillotron има над 30 000 регистрирани потребители от 105 държави по света. В базата данни фигурират над 3500 въпроса, разпределени в 21 категории, свързани, както с популярни програмни езици и технологии като .net, Java, Javascript, Python, Android, QA, така и с по-общи въпроси от ИТ сферата и Geek културата.

“B2B media Awards” се провеждат за шеста поредна година, като инициативата цели да отличи най-добрите компании, предприемачи и лидери в 20 различни категории. Критериите, по които се оценяват проектите и компаниите са свързани с устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите, ефективност от реализацията, новаторство по отношение на продуктите и услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани сред широката общественост.