DataArt България стана домакин на Google I/O Extended Sofia 2017

DataArt България стана домакин на Google I/O Extended Sofia 2017

Събитието се проведе на 17 май 2017 (сряда) от 19:00ч. в офиса на DataArt България. За поредна година Google Development Group Sofia (GDG Sofia) излъчи на живо най-голямата ежегодна конференция за програмисти, организирана от Google в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. I/O представя технически задълбочени сесии, фокусиращи се върху иновациите и надграждането на уеб, мобилни и търговски приложения, свързани с Google и отворени кодове като Android, Chrome, APIs, Google Web Toolkit и други.

Google I/O Extended събитията се организират от локални Google Developers Groups (GDGs) по цял свят. Тяхна основна цел е събирането на локалните IT общности, за да изживеят заедно откриването на най-очакваното Google събитие за 2017-та.

I/O Extended Sofia 2017 се спонсорира от DataArt България, които предоставиха бира и пица за всички присъстващи. Организаторите от GDG Sofia пък посрещнаха гостите си и представиха своите бъдещи планове за IT общността. През 2016-та, I/O събитието е било предавано на живо от над 600 места по целия свят.

ЗА GOOGLE DEVELOPMENT GROUP

GDGs са група от програмисти, които се интересуват от програмните технологии на Google - а именно всичко от Android, Chrome, Drive, Google Cloud платформите, до приложно-програмни интерфейси като Cast API, Maps API и YouTube API. Подобни Google групи са фокусирани главно върху IT специалисти и техническото съдържание на своите събития. GDG Sofia е част от близо 110 групи по цял свят.