DataArt България с две награди от тазгодишното издание на Career Show Awards

DataArt България с две награди от тазгодишното издание на Career Show Awards
Българският офис на DataArt получи две отличия по време на наградите за най-добър работодател Career Show Awards 2021. Компанията бе отличена в категориите „Зелен офис“ и „Стратегия за признание на служителите“.

Над 340 кандидатури се състезаваха в тазгодишното издание на Career Show Awards, като журито оцени високо постиженията и проектите на работодателите в сферата на човешките ресурси.

В категорията „Зелен офис“ DataArt се включи в надпреварата със своя глобален проект „Green Office“, който е съсредоточен върху редуциране генерирането на отпадъци, въвеждане на зелени практики и насърчаване на екологичния начин на живот. Проектът е насочен както към зелена политика в офиса на компанията, така и към обучение и промотиране на екосъобразни дейности сред служителите на DataArt, които да бъдат прилагани и в извънофисна среда.

Във втората категория - „Стратегия за признание на служителите“, DataArt се представи със своя авторски проект “TYPs”, чрез който служителите изразяват благодарността си към колегите посредством т. нар. „Thank You Points”. Това са благодарствени точки, които могат да бъдат подарени на колега в знак на признателност, независимо дали той се намира на съседното бюро или в офис на другия край на света. Получените точки служат за „закупуване“ на сувенири от TYPs магазина на DataArt, където асортиментът включва разнообразни подаръци – от чадъри и раници до кафемашини.

За Career Show Awards:

Career Show Awards e ежегоден конкурс, отличаващ водещи практики в областта на човешките ресурси и работодателската марка. През тази година над 80 български и международни компании бяха оценени от престижно жури от професионалисти в различни сфери, сред които инж. Васил Велев, Росен Плевнелиев, Силвена Роу, психологът Ани Владимирова, медийният експерт Андон Балтаков и др.

Пълния списък с победителите можете да видите тук.