DataArt България получи отличие по време на Global Tech Summit Technology Awards 2019

12 декември 2019
DataArt България получи отличие по време на Global Tech Summit Technology Awards 2019
Поредното признание за българския офис на DataArt беше получено по време на тазгодишното издание на Global Tech Summit Technology Awards, организирани от DevStyler.

Компанията бе отличена в категория “Innovative Solution of Тhe Year” за цялостен принос в разработката на социално значими R&D проекти в сферата на медицината и IoT.

Наградата беше връчена на Денис Юхно, ръководител на развойния център на DataArt за България и изпълнителен директор на компанията.

Това е награда за целия екип на DataArt и за усилията на всички, които са част от този страхотен екип“, сподели той на сцената на Global Tech Summit.

DataArt се включи в надпреварата с представянето на няколко проекта, реализирани от екипите й, сред които SkinCareAI - прототипното решение, което подпомага ранната диагностика на рака на кожата – Меланома, както и KIDpro – проект в сферата на медицината, насочено към деца и техните родители.

Това е поредното признание за усилията на DataArt в сферата на социално значимите R&D проекти, след като през 2018 г. компанията получи приз в категория „Умен град“ за своя проект „Smart Elevator“ по време на IoT Adventure Awards.

Global Tech Summit е ежегодна конференция, която събира софтуерни инженери, мениджъри и стартиращи компании, за да ги запознае с най-новите тенденции в технологичния свят.

Конференцията обединява няколко паралелни събития и семинари, сред които Java2Days, CodeMonsters, AI&Smart_Tech, Technology4Business и BusinessBooster.