Da Vinci Capital става инвеститор в глобалната технологична компания DataArt

16 ноември 2018
Da Vinci Capital става инвеститор в глобалната технологична компания DataArt
Da Vinci Capital, водещо дружество за частни капиталови инвестиции, обяви че ще инвестира в технологична компания DataArt, която проектира и разработва персонализирани софтуерни решения за клиенти от различни индустрии.

DataArt ще продължи да се фокусира върху трите си ключови пазара - САЩ, Великобритания и Европа, където Da Vinci Capital разполага със значителни активи и доказан опит.

Централата на DataArt е в Ню Йорк, а в глобален план за компанията работят над 2500 професионалисти в 20 локации, намиращи се в САЩ, Европа и Южна Америка. От 2016 г. компанията разполага с развоен център и у нас.

DataArt е известна със задълбочените познания на екипите си в разработването на софтуерни решения в различни индустрии, като финансовата сфера, здравеопазване, IoT, медии, туризъм, хазарт, гейминг и др. Сред клиентите на DataArt са водещи компании като Nasdaq, TravelPort, Ocado и MeetUp.

Приходите на DataArt за 2017 г. надхвърлиха 124 милиона долара и компанията за пореден път бе включена в списъка на най-бързо развиващите се частни организации в САЩ.

"Високият ръст на приходите на DataArt е от огромно значение за интереса ни към компанията", заяви управляващият съдружник на Da Vinci Capital Денис Фелинг. "DataArt е фокусирана върху предоставянето на висококачествени инженерни услуги за комплексни софтуерни проекти, ето защо Da Vinci Capital има огромни амбиции относно партньорството. Искаме да повторим успеха на предишната ни инвестиция в Epam Systems, която завърши с начално публично предлагане на Нюйоркската фондова борса през 2012 г. "

Фелинг допълва: "Направихме задълбочен анализ и проучвания, които показаха, че DataArt има изключително висока репутация сред клиентите и партньорите си по отношение на качество, коректност и производителност, което повлия съществено върху инвестиционното решение на Da Vinci Capital".

Евгений Голанд, президент и основател на DataArt заяви: "За нас е огромно предимство да разполагаме със силен инвестиционен партньор, какъвто е Da Vinci Capital. Достъпът до капитал е жизненоважна съставка за развитието на една глобална технологична консултантска компания, а уникалният опит на Da Vinci Capital в този сегмент ще бъде от огромна полза за DataArt."

Според Голанд, тази инвестиция не само е висока оценка за пазарния успех на DataArt, но е и вот на огромно доверие в управленския екип и в изграждането на надеждни оперативни процеси.

Съгласно споразумението, Da Vinci Capital придобива значително неконтролиращо участие в DataArt. Дейностите на компанията остават без промяна и под контрола и ръководството на досегашния мениджърски екип.