Медицина

Традиционно консервативна индустрия, която не е лесно да се адаптира към новите технологии, но именно в медицината протичат процеси, които могат да променят живота на всеки човек.

В съвременната медицина, революционните идеи се раждат от стартиращи фирми, а до масовия пазар ги довеждат компании — гиганти  и DataArt е в състояние да се включи в работата на всеки един етап. Реализирали сме над 100 проекта в областта на здравеопазването. Сред тях са конструирането на система за обслужване на медицинския бизнес (създаването на електронни медицински карти и контрол върху работата на лаборатории), и участие в провеждането на клинични изследвания, и търсенето на решения за телемедицина — дистанционна диагностика.

Разглеждане DataArt промишленост

EMR / HER

EMR / HER

Ние създаваме системи за електронни здравни досиета, които съответстват на закони в САЩ за докладване и медицинска застраховка (HIPAA), като се фокусираме върху лекотата на използване и инсталация.В допълнение, ние помагаме на нашите клиенти да получат сертификат по програмата "Смислена употреба на ЕЗД."

E-Prescribing (електронни рецепти)

E-Prescribing (електронни рецепти)

Ние интегрираме собствените си решения в областта на конструиране на електронните рецепти със системи от производители като Surescripts, DrFirst, RxHub, за да се опрости процеса на назначаване на лекарството и да се сведе до минимум възможността за медицински грешки.

PMS

PMS

Ние имаме натрупан богат опит в разработването на системи за управление на клиники, които позволяват да се автоматизират ключови процеси и да се подобри ефективността при най-ниски разходи.

Пациентски портрети

Пациентски портрети

Ние създаваме мобилни и уеб приложения, които предоставят на пациентите достъп до информация за здравословното им състояние и позволяват да се изпрати искане за удължаване на срока на давност. Нашите приложения освобождават лекарите от излишната бюрокрация и опростяват живота на пациентите им.

HIE/HIX Solutions

HIE/HIX Solutions

Ние разработваме платформа за обмен на медицинска информация, която позволява да се натрупват и консолидират данните на пациента, както и да се гарантира тяхното безопасно прехвърляне.

Медицински решения за плащане

Медицински решения за плащане

Ние интегрираме системите на нашите клиенти със застрахователните компании и разработваме съответните системи HIPAA, свързани с решения, които улесняват обработката на застрахователни искове, счетоводство и отчетност.

LIMS

LIMS

Ние предлагаме персонализирано система за управление на работната лаборатория, в пълно съответствие с изискванията на HIPAA. Нашите знания и опит ни позволяват да се вземе предвид размера на конкретни лаборатории и всички специфични нужди.

Решения mHealth

Решения mHealth

Ние изграждаме приложения за здраве и фитнес, базирани на IOS и Android, синхронизираме ги със съхранени на облак данни и интегрираме с трета страна API, например, HealthVault, HealthKit.

Интеграция на услугите

Интеграция на услугите

Ние създаваме приложения, които са лесни за настройка и е възможно да се интегрират медицински изделия с компютри чрез осигуряване на възможности за тяхното използване.

Откриване на лекарства

Откриване на лекарства

Ние си сътрудничим с фармацевтични и биотехнологични компании, създаваме специализирани програми за изследване на нови лекарства и управление на лаборатории.

Клинични изпитания

Клинични изпитания

Ние помагаме на изследователски организации, които работят по определени договори, фармацевтични и биотехнологични компании да изграждат най-модерните информационни системи, които отговарят на нормативните изисквания. Ние имаме опит в създаването на различен софтуер - от системата за управление на клинични проучвания (CTMS) до електронни дневници на пациентите (ePRO).

Продажби и Маркетинг

Продажби и Маркетинг

Ние създаваме решения, които позволяват на фармацевтичните компании да насърчават своите марки на пазара, който драстично се промени през последните 15 години: директен маркетинг и контакт с пациента, без посредници заменя комуникацията между лекар и търговски представител.