[Webinar] Software QA: Flakiness demystified

20 юли

понеделник, 19:30

безплатно
С подкрепата на: DataArt

Това събитие е част от потребителската група  Software Quality Assurance

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на уебинара.

Програма

Всички сме гледали automation demo презентации, на които краят винаги е щастлив – главният герой винаги успява да автоматизира “злата” Login страница и заживява щастливо със своите зелени тестове. Да, ама в живота не е точно така.

В тази лекция бих искал да разкажа малко повече за това какво става след брака на тестването и автоматизацията или по-точно – как “щастливите” ни прекрасни, зеленички тестове от презентацията се превръщат в досадни малки таласъми, които не ни оставят да изпием едно кафе на спокойствие, без да fail-нат. Казано иначе, ще си говорим за нестабилни, чупливи, трошливи, колебливи, инатливи или на английски flaky или brittle tests. Това са тестовете, които вместо да си вършат работата да хващат бъгове, ни стъжняват живота и сами се превръщат в такива.

  • Знаем ли какво са flaky tests?
  • Как да разберем какво е flakyness на метафизично ниво?
  • Какви причини могат да доведат до чупливост на тестовете ни?
  • Дали само тестовете могат да са flaky?
  • Колко е лошо да имаме такива тестове?
  • Q&A част

Лектор

Виктор Славчев

Виктор Славчев е software testing специалист с доста разчупено мислене и нестандартни гледни точки. Към настоящия момент работи като Automation QA engineer в Progress;
Лектор е по софтуерно тестване в Pragmatic.bg и има опит в областта на exploratory testing, UI and API automation, mobile testing, integration testing и др.;

Виктор поддържа собствен блог за софтуерно тестване (http://mrslavchev.com). Презентирал е на редица testing конференции, сред които събития на Ministry of testing, UKstar 2018, Romanian testing conference, Agile & automation days Poland и др.

Неговата лекция “Worst” practices of software testing е класирана в топ 20 най-гледани лекции в Ministry of testing.

Последовател и съмишленик е на context driven testing школата в софтуерното тестване. За себе си казва, че все още нито една машина не му е взела работата.

 

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.