Change Management в IT проектите – въпроси, отговори и примери от практиката

23 октомври

сряда, 19:00

безплатно

DataArt България, конферентна зала (София, бул. Тодор Александров 28, етаж 11).

Информационните технологии вече са част от почти всички сфери на нашия живот и от продуктите и услугите, които ни заобикалят. Ежедневно се появяват нови функционалности, а потребителите имат все по-високи изисквания, които бизнесът непрестанно се стреми да посрещне при изключително конкурентна среда.

В настоящата лекция ще си говорим именно за управлението на ИТ проекти в условията на динамични промени и това защо т. нар. “Change Management” е толкова важен.

Павел Иванов, IT Project Manager с над 12 години опит в сектора на информационните технологии, ще разкаже:

  • Какво е Change Management и защо е важно да сме подготвени за него?
  • Как да се справим с промените, които възникват по време на изпълнението на проектите?
  • Какво е нужно, за да имаме завършен проект с висока бизнес стойност в условията на непредвидени промени?
  • Q&A част
  • Networking част

Презентацията ще наблегне на реални примери от бизнес практиката, показващи защо управлението на промяната е от критично значение в сферата на IT PM и какви различни подходи съществуват при справянето с такъв тип ситуации.

Лекцията е подходяща, както за хора, които имат опит в управлението на проекти, така и за тези, които са все още нови в тази сфера.

* Забележка: презентацията ще се проведе на английски език

Лектор

Павел Иванов е IT Project Manager в българския офис на глобалната технологична компания за разработка на персонализирани софтуерни решения DataArt. Павел работи в ИТ сектора от повече 12 години, 6 от които на мениджърски позиции. Опитът му е свързан най-вече с ИТ проекти за клиенти от финансовата сфера. Роден е във Вентспилс, Латвия, след което се мести в Русия през 90те години. От началото на 2019 г. живее и работи в България. Павел Иванов е завършил магистратура „Информационни технологии“ в Държавния транспортен университет в Санкт Петербург. Първоначално работи като Java програмист, след което заема различни лидерски роли в софтуерната йерархия. Хобитата му са свързани с пътуванията, киното и футбола.