Кариера в DataArt

DataArt има практика да назначава хора на постоянен трудов договор, а не за отделен проект. Ако проектът е приключил или не се чувствате комфортно от работата по него, можете да обсъдите с мениджърите преминаване към друг проект.

В DataArt работният график може да бъде гъвкав. Начинът, по който ще работите, е предмет на споразумение с мениджърите на проекта.

В DataArt е налице политика за обмен на опит и знания, ето защо често организираме лекции, семинари, уебинари и конференции.

Ние искаме всеки наш служител да се чувства комфортно – не се колебайте да споделите, ако имате нужда от нещо – независимо дали става дума за втори монитор, слушалки или просто чаша кафе и вкусен плод.

DataArt разполага с огромна база данни от електронни курсове, посветени на всички популярни технологии. Организират се също и външни курсове, чрез които можете да обогатите познанията си.

Ако имате желание да усъвършенствате езиковите си умения, това също е възможно чрез курсовете по английски език, организирани в рамките на компанията.

При нас размерът на възнаграждението се обсъжда поотделно с всеки кандидат. Ако на по-късен етап прецените, че е време да се преразгледа заплатата ви, не се колебайте да инициирате разговор, в който да аргументирате увеличението ѝ.

Добри практики

 • Хората са основната ценност в DataArt. Ние възприемаме всеки член на екипа като свободна и отговорни личност, а взаимоотношенията в компанията са базирани на колегиалност, взаимна подкрепа и уважение.
 • Толерантност. Вярваме в правото да всеки човек да бъде себе си, а толерантността към околните е от ключово значение за един по-ползотворен работен ден.
 • Гъвкавост. Ние не сме догматици - готови сме да се променим, ако обстоятелствата го налагат.
 • Искреност. Опитваме се да говорим това, в което вярваме, и вярваме в това, което говорим.
 • Вежливост. При нас учтивостта е ценност, защото чрез нея се създава по-приятна работна атмосфера.
 • Професионализъм. Ценим професионално свършената работа и се стараем да изпълним навреме това, което обещаваме.
 • Търпение. Не се отказваме след първата трудност и не търсим краткосрочни изгоди.

Недопустими практики

 • Агресия. Искаме в нашия екип да цари колегиалност и мотивация, ето защо – агресивните прояви, обидите и нападките са крайно недопустими.
 • Негативизъм. Хората, които засипват околните с негативизъм, гняв и лошо настроение, също не са добре дошли.
 • Микроуправление. В DataArt  вярваме, че липсата на свобода и самостоятелност отнема от човешкия потенциал и обезсърчава. Ето защо, ние сме против строгата йерархия, принудителните действия и мениджърските заповеди.
 • Лекомислие и безотговорност. Ние гласуваме доверие на всеки наш служител, а проявата на безотговорност и лекомислие означава загуба на това доверие.
 • Високомерие. При нас не се толерират тези, които не са готови да отговарят на „глупави“ въпроси, не са способни да изслушват или се отнасят надменно и арогантно към околните.
 • Догматизъм. В DataArt знаем, че успехът може да се постигне по различни начини и не робуваме на закостенели схващания.
 • Прекалена амбициозност.В старанието и амбициите няма нищо лошо, но не и когато те са за сметка на колегиалността и липсата на етичност.

Социални придобивки

 1. Отпускът в DataArt е уреден в съответствие със законите на страната, в която работи служителят. Отпуск или свободен ден може да се вземе и за съвсем кратък период, например - за ден или за няколко часа.
 2. Във всичките ни офиси извършваме допълнително здравно осигуряване.
 3. DataArt плаща болничните дни в съответствие с местните разпоредби. Освен това, нашите служители могат да отсъстват по болест 10 дни годишно без да представят болничен лист.
 4. Почивните дни винаги са съобразени с официалните празници на съответната държава. Ако поради някаква причина се налага наш колега да работи в събота и неделя, отработените дни се компенсират с допълнителни дни отпуск.
 5. В допълнение към двете големи корпоративни събирания - за Коледа и по случай рождения ден на компанията, в DataArt се устройват и много купони по различни поводи. Не пропускаме да уважим колегите си с корпоративни подаръци и за сватби, раждане на дете и рождените дни на самите служители.
 6. В офиса на DataArt винаги има чай, кафе, мляко и пресни плодове, паркинг за велосипеди, зала за игри, както и други приятни удобства.