DataArt празнува 19-тия си рожден ден

05 октомври 2016
DataArt
DataArt празнува 19-тия си рожден ден

От 1997 г. насам, международната фирма DataArt се занимава с IT-консултации, разработване на софтуер по поръчка и модернизиране на корпоративни информационни системи във финансовата индустрия, телекомуникациите, здравеопазването, туризма, медиите и в интернет като цяло.Клиентите на DataArt са в САЩ и Великобритания, а развойните центрове - в Русия, Украйна, България, Полша и Аржентина.

DataArt - това са над 2000 души в 17 офиса по света и повече от 1500 завършени проекти - от системи за резервация на самолетни билети до виртуални лаборатории за тестване на нови лекарства. През изминалата година спечелихме 92 нови клиента, докато през това време компанията е помогнала на 333 клиенти с технологични решения на техните проблеми.

В DataArt работният график е гъвкав, но на никого не му се тръгва от офисите ни. В продължение на 12 месеца изпихме 2882 кг кафе, изядохме 109 тона плодове и зеленчуци и изразходвахме 294,412 чаши кафе (твърде много, знаем! Минаваме на порцеланови чаши!).

Понякога трябва да се излезе от офиса, за да се предприемат пътувания: за годината 1062 колеги пътуваха по работа, а 139 колеги се преместиха от един офис на DataArt в друг.

DataArt е място, където хората се научават на нови неща. Нашите колеги са прекарали 60,877 часа на обучение в нови технологии. 480 души учат английски език, и около 60 други зубрят полски. На 200 конференции и семинари, които ние организираме за тези, които не работят с нас, пристигнаха 5913 души.

DataArt - това не е просто работа. За една година екипът на DataArt отговори на 3802 въпроса в играта "Какво ? Къде? Кога?",ръководителят на проект Иван Рихмаер издаде стихосбирка, преводачката Мариана Семкина изнесе 20 концерта и пусна 2 албума с групата си Iamthemorning, а старши вицепрезидентът по Корпоративни комуникации Вика Милер уреди 5 литературни салони и участва в два триатлона.

DataArt са приятели. 348 души работят в компанията повече от 5 години, други 62 - повече от 10 години.

DataArt - това е едно голямо семейство. Компанията има 60 семейни двойки, а за една година на колегите ни се родиха 78 деца.

Ние растем и не възнамеряваме да спираме!